Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:18.09.2020 15:33:00
Güncelleme Tarihi:28.09.2020 09:57:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni; Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bora Canbula, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımları Doç. Dr. Arzu Ege,  Dr. Öğr. Üyesi Tanju Kahraman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melih Özçalık, Öğretim Üyeleri ve tüm mezunlar adına dereceye giren öğrenciler ve ailelerinin katılımlarıyla Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Mezunlar adına konuşan Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Günseli Tufan “Benim için iki tane başarı kriteri var. Bunlardan biri başarının tesadüfi olmaması, ikincisi ise süreklilik arz etmesi. Bunun örneği, Türk tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk tür. Onu başarılı olarak anmamızı sağlayan şey, birden fazla başarıya ve zafere imza atmış olmasıdır. Bu yolda desteğini esirgemeyen aileme ve hocalarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

Sözlerine Mevlâna’nın “Sen taş, kaya ve mermer dahi olsan; iyi bir terbiyecinin eline düşersen cevher olursun” sözleriyle başlayan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı; bu cevherlerin işlenmesinde emeği geçen öğretim üyeleri ve velilere teşekkür etti. 

Üç şeyden asla vazgeçmeyiniz. Sağlık, Saygı ve Sevgi…

Dekan Prof. Dr. Abalı mezun öğrencilere yaptığı konuşmasında “Sevgili gençler; üç şeyden asla vazgeçmeyiniz. Sağlık, Saygı ve Sevgi. Bu üç şey size, ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir. Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak, saygılı olan kişi başkalarını fark edecek ve sevgi dolu kişi de başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir. Değer ve tutumlara bağlı dürüst, çalışkan, sevgi dolu, adil ve iyi birer insan olmanızı arzuluyorum. Ülkemizin geleceği, umudu ve güvencesi olan siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı bizlerin gurur kaynağı olacaktır. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç yaptığı konuşmasında mezunlarımızı, velilerini ve tüm öğretim üyelerini kutladı. Öğrencilere erdemli bireyler olmanın gerekliliğini hatırlatıp, akademik hayata ilk adımını attığı Fen Edebiyat Fakültesinde olduğu gibi diğer tüm mezuniyetlerin de önümüzdeki yıl yüz yüze olması temennisi ile törene katılanlara teşekkür etti ve tüm mezunların yollarının açık olmasını diledi.

Tören, dereceye giren öğrencilere belge ve ödül takdimlerinin ardından sona erdi.


1789 görüldü.    0 Paylaşıldı
_NKN8681 _NKN8670 _NKN8709 _NKN8693 _NKN8727 _NKN8716 _NKN8735 snt11 tar1 snt2 tar2 _NKN8695 mat4 mat1 arke arke2
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1789
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası