Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Böbrek Günü Etkinliği Düzenlendi

İlan Tarihi:17.03.2020 16:24:00
Güncelleme Tarihi:17.03.2020 16:26:00

Her yıl mart ayının ikinci perşembe günü tüm dünyada kutlanan "Dünya Böbrek Günü"nde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde hasta, hasta yakınları ve hastane personelini bilgilendirmek amacıyla stand etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Pınar Arpacı tarafından gerçekleştirilen etkinlik süresince böbrek sağlığı konusunda toplum bilincini arttırmak, kronik böbrek hastalığında erken tanının önemini vurgulamak, böbrek sağlığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme yapıldı.

Öğretim Görevlisi Pınar Arpacı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencileri ile birlikte standı ziyaret eden kişilere; düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, tuzu azaltma, yeterli sıvı alma, gereksiz ilaç kullanmama, kan basıncı ve kan şekeri ölçümlerini düzenli yaptırmaları konusunda bilgiler verdi. Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl Dünya Böbrek Günü kapsamında belirlemiş olduğu “Herkes İçin Böbrek Sağlığı” teması doğrultusunda farkındalığı arttırmak amacıyla üzerinde notların bulunduğu sular ve broşürler dağıtıldı. Yoğun ilgi ile karşılaşılan etkinlikte vatandaşlar bilgilendirmeden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

FOTO1 foto9 foto8 foto7