Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Depremzede Öğrencilere Burs Desteği Verdi

İlan Tarihi:19.01.2021 11:11:00
Güncelleme Tarihi:22.01.2021 11:36:00

30 Ekim 2020 tarihinde, İzmir’in Seferihisar ilçesi 17,26 km uzağındaki Sisam Adası yakınlarında, moment büyüklüğü 6.6 olan bir deprem meydana gelmiş, yaşanılan depremde 116 kişi yaşamını yitirmiş, 1034 kişi yaralanmıştı.

Meydana gelen deprem sonrası zarar gören, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans programlarında öğrenim gören depremzede öğrencilerine yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yardım edebilmek amacıyla, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı tarafından burs desteği verildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı konuşmasında; “Amacı Manisa ilinde kurulmuş olan yüksek öğrenim kurum ve kuruluşlarına yardımcı olmak ve onları desteklemek olan Vakfımız bu amaç doğrultusunda depremzede öğrencilerimize burs olanağı verdi. Bir nebze de olsa gençlerimizin yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize.” ifadelerini kayderek “Vakıf olarak her türlü sıkıntınızda imkanlarımız dahilinde yanınızdayız. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

İzmir ve çevresinde yaşanan depremin herkesi derinden etkilediğini belirten Rektör Ataç, şunları kaydetti:

“Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, diliyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, depremzede öğrencilerimize duyduğumuz sorumlulukla harekete geçtik. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz siz gençlerimize, desteğimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

_DSC9676 _DSC9643