MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi “Sıfır Atık Belgesi” Almaya Hak Kazandı

İlan Tarihi:27.08.2021 11:46:00
Güncelleme Tarihi:7.09.2021 16:25:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 2021 yılının Mart ayında çalışmalarına başlanan “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” projesini, aldığı yetki belgesi ile taçlandırdı.

Sıfır Atık Yönetim Sistemine ilişkin açıklama yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, belge teslimi esnasında; “Sıfır atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlarken; atık oluşum nedenlerinin gözden geçirilerek sarfiyatın engellenmesi ya da en aza indirilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir süreçtir. Bu süreç atık yönetim felsefesi olarak tanımlanır. Sağlık Bilimleri Fakültesi, özellikle atığı azaltma ve kaynağında ayrı toplama noktasında öğrenciler ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütmekte, konuyla ilgili farkındalık ve sosyal sorumluluk projeleri planlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Dekan Kürşat, kalite ve akreditasyon çalışmaları süren MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde küresel çevre sorunlarının bilincinde ve bu sorunlarla mücadele edebilen sağlık savunucusu profesyoneller yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, sıfır atık konusunda çalışan ekibine ve fakülte öğrencilerine, duyarlılıkları ve emekleri için teşekkürlerini iletti.

Fakülte bünyesinde yürütülen tüm projelerde ve bu yıldan itibaren programlara yerleşecek olan öğrencilere yönelik düzenlenecek oryantasyon ve uyum programlarında, sıfır atık eğitimlerine yer verilecek.


879 görüldü.    0 Paylaşıldı
ccc cc
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
879
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası