“Nesilden Nesile Çanakkale” Programı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:22.03.2021 16:00:00
Güncelleme Tarihi:22.03.2021 16:01:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Salihli Meslek Yüksekokulu ve Ahmetli Meslek Yüksekokulu iş birliği ile “Nesilden Nesile Çanakkale” temasında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

MCBÜ Ahmetli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kırlı, Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cihangir Alaca ve Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Karğın yaptıkları konuşmalarda tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarak, Çanakkale Zaferi’nin önemine vurgu yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Öğr. Gör. Mehmet İhsan Cantemir, Birinci Dünya Savaşı’nı jeopolitiği ve Osmanlı Devleti’nin yer aldığı cepheler kapsamında analiz ederek, Çanakkale Zaferi’nin önemi ve Kurtuluş Savaşı’ndaki millî ruhun başlangıcındaki yerine değindi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin tüm akademik birimlerinden öğretim elemanı, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen program, katılımcıların teşekkürleri ve iyi niyet temennileri ile sona erdi.