Prof. Dr. Cemil Özcan İçin Emeklilik Töreni Düzenlendi

İlan Tarihi:3.02.2020 10:23:00
Güncelleme Tarihi:3.02.2020 12:12:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 2002-2006 yılları arasında rektörlük görevini yürüten, MCBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Özcan için 30 Ocak 2020 tarihinde emeklilik töreni düzenlendi.

Rektörlük Seminer Salonunda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Prof. Dr. Cemil Özcan’ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Eser, “Bu emeklilik töreni ile Halk Sağlığı Akademisi olarak çok değerli, yeri doldurulamaz bir uzmanımızı kaybediyoruz. Deneyimini kuramsal birikimi ile birleştirmiş bir hocamız. Şükür ki hoca bundan sonraki yaşamında da bize eğitim açısında destek sözü verdi. O bizim sadece hocamız değil düşüncelerine yarın da kulak vereceğimiz ağabeyimiz oldu. Sağlık ve mutlulukla iyi bir emeklilik dönemi diliyorum” dedi.

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay ise, Prof. Dr. Cemil Özcan’ın kendileri için çok özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, Hocanın odasının her zaman bir okul olduğunu belirtti ve çok uzun, mutlu bir emeklilik hayatı diledi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, rektörlük görevine başlamasından bu yana yapacağı  en mutlu ve en zorlanacağı konuşma olacağını ifade ederek, “Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, en verimli yıllarını bu üniversiteye ayırmış, ilim ve irfan adına, entelektüel ve nezaket adına iyi bir bilim insanında olması gereken özellikleriyle örnek teşkil etmiş bir hocamızı emekli ediyor ve bu töreni yapıyor olmaktan kısmen mutluyum. Çok saygıdeğer bir bilim insanını emekli ediyor olmaktan dolayı üzüntülüyüm.

Hocamla 2002’de tanıştım; bir öğretim üyesi olarak kendisinden örnek aldığımız davranışlar oldu, ben bu anlamda kendisine müteşekkirim.  Hakikaten bir rektörde olması gereken hasletleri ve özellikleri örnekleriyle gördük. Aramızdan ayrılmayın, tecrübelerinizden birikimlerinizden, deneyimlerinizden bizleri ve arkadaşlarımızı mahrum etmeyin. Katıldığınız ve bu sürece destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Cemil Özcan, 30 Haziran 1995 tarihinde bu üniversiteye katıldığını ve 24 yıl 7 ay görev yaptığını ifade ederek başladığı konuşmasında bu yıllar içinde yaşadığı anılarından bir kısmını anlattı.

Erdemli insanın vasıflarını anlatan bir yazıtın; “Hatırlar mısınız doğduğunuz zamanları,  herkes sen ağlarken sevinçle gülüyordu. Öyle bir ömür geçir ki herkes ağlasın öldüğünde sen mutlulukla gül bize.”  diye tamamlanan son cümlesini hep kendine ilke edindiğini ifade eden Prof. Dr. Cemil Özcan, “Ben arkamdan sadece öldüğüm zaman değil, bulunduğum kamu görevlerinde de hep böyle anılmayı, iyi şeyler yapmayı düşündüm. Fakat bunu her zaman için gerçekleştirmek kolay değil. Bir yazarın sözü vardır: ‘Pencereyi başkası açarsa cereyan yapar, siz açarsanız temiz hava gelir.’ Ben kendimce hep pencereyi temiz hava gelsin diye açtım.

Tören ile emekli edilen bir rektör olmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşıyorum. Bu tören için rektör ve ekibine müteşekkirim. Size de çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Umarım sizde aynı benim yaşadığım  duygularla uğurlanırsınız. Hepinizi çok seviyorum, geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tören sonunda Prof. Dr. Cemil Özcan’a, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından plaket ve hediye takdim edildi.


1451 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3 4 5
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1451
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası