Prostatlı Hayat Merkezi’nin Açılış Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:22.02.2024 16:40:00
Güncelleme Tarihi:22.02.2024 16:53:00
 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Prostatlı Hayat Derneği iş birliğinde hayata geçen MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde hizmete başlayacak olan, Prostatlı Hayat Merkezi’nin Açılış Töreni gerçekleşti.

Hastanenin Üroloji Servisi'nde kurulan merkezin açılış törenine Manisa Valisi Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Erol Karaca, Başhekim Prof. Dr. İsmet Topçu, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Prostatlı Hayat Derneği kurucu Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, hastane yönetimi, öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı.

Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Prostatlı Hayat Derneği kurucu Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu ve Başhekim Prof. Dr. İsmet Topçu; Kliniğin içerisinde 5 özel 1 suit odanın yenilenerek yapılmış olduğunu, burada özel olarak Üroonkolojik kanser hastalarının yatırılarak multidisipliner olarak hem sağlık tedavi hizmeti hem de yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik eğitim ve bakımlar verilmeye başlananacağı açıklamalarında bulundu.

Açılış konuşmasında MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, merkezin prostat kanseri ile mücadelede önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Kibar, "Prostatlı Hayat Merkezi, hastalarına en iyi hizmeti sunmak için tasarlandı. Merkezimizde hastalarımıza uzman bir ekip tarafından teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunulacak" ifadelerini kaydederek servisin oluşturulmasında verdiği destek dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Başkan Ergün ise merkezin prostat kanseri hastalarına moral ve motivasyon kaynağı olacağını dile getirdi. Ergün, "Prostatlı Hayat Merkezi'nin hastalarımıza ve yakınlarına umut ışığı olacağına inanıyorum. Bu merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan Vali Ünlü, sağlık alanında yapılan her yatırımın toplum refahına katkıda bulunduğunu kaydederek, prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu ve erken teşhisin önemini vurguladı. Ünlü, Prostatlı Hayat Merkezi'nin prostat kanseri hastalarına teşhis, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar ve protokol üyeleri kurdele keserek Prostatlı Hayat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Ardından merkez gezilerek yetkililerden bilgi alındı.


1252 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3305 _DSC3322 _DSC3425 _DSC3352 _DSC3362 _DSC3386 _DSC3406 _DSC3417 _DSC3435 _DSC3307 _DSC3447 _DSC3533
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1252
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası