Rektör Ataç “Dünden Bugüne Ülkemizde Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Hizmetleri Çalıştayı”na Katıldı

İlan Tarihi:2.12.2021 23:36:00
Güncelleme Tarihi:3.12.2021 09:24:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Manisa İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Manisa İl Temsilciliği iş birliği ile ortaklaşa düzenlenen “Dünden Bugüne Ülkemizde Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Hizmetleri Çalıştayı” MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlendi.

Çalıştaya, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in eşi Zehra Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, aileler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç; Türkiye’de 8 bin çocuğun koruyucu aile sayesinde sevgi ve şefkate kavuştuğunu belirtip “Koruyucu aileler bu konuda gerçekten iyi bir görevi ifa ediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Topluma yatırım yapmak insana yatırım yapmaktan geçer. Sevgi dilini hep beraber inşa etmeliyiz.” ifadelerini kaydederken “Bizleri bir araya getiren KADEM’in değerli başkanına, katkılarıyla sürece anlam veren saygı değer Valimizin kıymetli eşine, protokolümüzün değerli eşlerine, hanımefendilere, beyefendilere teşekkür ediyor, Çalıştayımızın hayırlı çıktılarının olmasını temenni ediyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Dünden Bugüne Ülkemizde Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Hizmetleri Çalıştayı’nın oturum başkanlığını Prof. Dr. Fatih Şahin’in yaptığı ilk oturumunda; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Emine Balcı “Türkiye’de Evlat Edinme Hizmeti, Uygulamaları ve Değerlendirmeleri”, MCBÜ Sağlık Bilimleri Sosyal Hizmet Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyda Yıldırım “Günümüzde Çocuk Koruma Sistemine Genel Bir Bakış”, Klinik Psikolog Berna Pekar “Türkiye’de Koruyucu Aile Hizmeti, Uygulamaları ve Değerlendirmeleri” başlıklarında aktarımda bulunurken, Doç. Dr. Buğra Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturumda İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, “Evlat Edinmenin Ve Koruyucu Ailenin İslamiyet’teki Yeri Ve Önemi”,  Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Ebru Çatık, “Koruyucu Aile Olma Ve Evlat Edinme Sürecinde Çocuk Psikolojisi”, Avukat Berna Beril, “Hukuki Boyutlarıyla Evlat Edinme Ve Koruyucu Aile De Çocuk Varlığının Yasal Boyutu”, Zeynep-Şaban Musmul ve Selda-Musa Alkaya çifti ise ailelerin süreç içerisinde yaşadıkları ve tecrübeleri anlattı.

 


1314 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3420 _DSC3431 _DSC3440 _DSC3460 _DSC3476 _DSC3447 _DSC3479 _DSC3443 _DSC3451 _DSC3484
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1314
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası