Rektör Ataç Manisa Valiliği’nce Düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinde Yer Aldı

İlan Tarihi:16.07.2021 21:11:00
Güncelleme Tarihi:9.08.2021 09:08:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Valiliği’nce düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı.

Manisa Valiliği tarafından düzenlenen Anma Programı kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu Fuayye Alanında açılan ve 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatan fotoğraf sergisi ve ardından panel gerçekleştirildi.

Panele Vali Yaşar Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehit ve Gazi dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruşları ile vatandaşlar katıldı.

“Türkiye Geçilmez” konulu panelin moderatörlüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu gerçekleştirken, panelistler 15 Temmuz Şehidimizin Eşi Sema Sertçelik, 15 Temmuz Gazileri Ayla Kasarcı ve Ahmet Yasin Kasarcı oldu. Panelistler, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını paylaştı.

Program sonunda Vali Karadeniz tarafından panelistlere plaket verilirken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve protokol üyeleri tarafından da 15 Temmuz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Panelin ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Anma Programı ile Demokrasi Nöbeti etkinliğine, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, daire müdürleri, sivil toplum kuruşları temsilcileri katıldı.

Şehzadeler Mehter takımının verdiği konserin ardından, Kur’an tilaveti okunarak Demokrasi şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşundu bulunuldu. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcular ile özel sporcular 15 Temmuz Sancak Koşusu’nda Merkezefendi Devlet Hastanesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sancak taşıdı. Vali Karadeniz, Kaymakam Çaykara ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, sporculara belgelerini takdiminde bulundu.

Düzenlenen törende Vali Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin gerçekleştirdiği konuşmalarla, demokrasi şehitleri saygı ve rahmetle anıldı.