Rektör Ataç ve Beraberinde İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetimi Vali Karadeniz’i Ziyaret Etti

İlan Tarihi:11.03.2022 21:27:00
Güncelleme Tarihi:11.03.2022 21:28:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve beraberinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyeleri Vali Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı, on birinci kalkınma planı, insan hakları eylem planı ve Cumhurbaşkanlığı 2021/9 Genelgesi gereği, “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” (2021- 2030); ADALET Bakanlığı, HEGEM Vakfı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve diğer ilgili kurum-kuruluşlar iş birliği ile sürdürülen, “SOSYAL ARABULUCULUK” projesine ilişkin çalışmalar değerlendirildi.

Amacı temel insan haklarına yönelik en büyük risk olan şiddeti daha ortaya çıkmadan önlemek için aile, okul ve diğer sosyal ortamlarda etkin tedbirler almak; şiddet bağlamında yaşanan veya yaşanabilecek psiko-sosyal travmalar riskine karşı, acilen koruyucu-iyileştirici-onarıcı hizmet modellerini hayata geçirerek bütün ülke düzeyinde “sosyal dokuyu güçlendirmek, şiddetle ve suçla sivil mücadele ağı" oluşturmak olan "İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk" akredite sertifika programları başvuru kayıtları Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde devam ediyor.

ADALET Bakanlığı, HEGEM Vakfı ve 25 Devlet Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilecek olan “Akredite sertifika programları”, Üniversite Yerleşkelerinde, Gençlik Merkezlerinde, Spor Aktivite Alanlarında, Öğrenci Yurtlarında, Okulda ve Ailede, Yerel Yönetimlerde, Kamu, Özel İşyerlerinde, Yaygın Eğitim Kurumlarında “SOSYAL ARABULUCULUK” eğitimleri olarak planlanıyor. Projenin uygulanmasıyla Sosyal Arabuluculukta Avrupa Birliği standartlarını aşmak hedeflenmektedir.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu, Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Serhat Baştan, Prof. Dr. Selhan Özbey, Prof. Dr. Hasan Kandemir, Prof. Dr. Fatih Çatıkkaş, Dr. Öğr. Üyesi Gülenaz Selçuk, Öğr. Gör. Dr. Seda Seymen’den oluşuyor.


1467 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0169 _DSC0170 _DSC0166 _DSC0180
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1467
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası