Rektör Ataç ve Beraberindeki Heyetten Dikkan Grup’a Ziyaret

İlan Tarihi:20.08.2021 10:19:00
Güncelleme Tarihi:20.08.2021 10:33:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve ÜAK Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç ile beraberindeki heyet, İzmir Aliağa’da yer alan ve Dikkan Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Işıksan Gemi Söküm tesislerini ziyaret etti.

Grup CEO’su Dr. Fatih Mehmet Sancak ile Operasyon Direktörü Muhammet Çil’in ev sahipliği yaptığı ziyarette, MCBÜ Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Asena Altın Gülova, Doç. Dr. Fehmi Bardak ve Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi hazır bulundu.

İlgili ziyaretin alt yapısını oluşturan, Dikkan Şirketler Grubu ve MCBÜ arasında imzalanmış olan üniversite ve sanayi iş birliği protokolü kapsamında şu ana kadar gerçekleştirilen projeler, eğitimler ve çalışmaların görüşüldüğü ziyarette şirket faaliyetleri ve sektörün güncel durumuna dair bilgilendirme yapılırken, gelecek projeksiyonunda ikili iş birliği kapsamında neler yapılabileceği konuları masaya yatırıldı. Yeni proje önerilerinin de ön görüşmesinin yapıldığı ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ile nihayetlendi.

Üretim yolculuğuna 1978 yılında döküm ve endüstriyel vana üretimiyle başlayan Dikkan Grup, bugün bünyesinde vana, döküm, hadde, kablo fabrikalarını ve gemi geri dönüşüm tesislerini buluşturan bir şirketler grubu haline gelmiş köklü bir kuruluştur. Dikkan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Işıksan, 2000 yılından bu yana gemi geri dönüşüm pazarında rekabet eden, sektörün en büyük söküm alanlarından birine sahip, yıllık 120 bin ton çelik kesme kapasitesiyle öne çıkan uluslararası kalite belgelerine sahip bir şirkettir.

biz_DSC1323 biz_DSC1314 biz_NKN1413 biz_DSC1315 biz_DSC1309