Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Beraberinde Sırbistan'dan Gelen Kursiyerler Vali Karadeniz'e Ziyaret Gerçekleştirdi

İlan Tarihi:18.07.2023 16:16:00
Güncelleme Tarihi:18.07.2023 16:23:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu etkinliklerinin Manisa ayağına ev sahipliği yapıyor.

Sırbistan’daki Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe öğrenen farklı yaş ve meslek gruplarından 18 öğrenci Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu Araştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında Manisa’ya geldi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile gerçekleştirilen projenin açılış gününde ilk durak Manisa Valiliği ziyareti oldu. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile beraberindeki heyeti ağırladı.

Vali Karadeniz, Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde çeşitli gerekçelerle Türkçe öğrenen Sırbistanlı kursiyerleri hem öğrendikleri dilde pratik yapma hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkânı bulacakları programın açılış gününde makamında ağırladı.

Özellikle Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbelerinin ziyaret edilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karadeniz, Yunus Emre’nin dünyaya bakış açısı ve Türk tarihinin daha iyi anlaşılması adına Manisa’nın ziyaret edilmesinin çok yerinde olduğuna vurguda bulundu.

Türkiye ve Sırbistan arasındaki iş birliklerinin artması yönünde iyi dileklerini ileten Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, kursiyerler ile bir süre sohbet ettikten sonra Manisa’yı ve ülkemizi daha iyi tanıyabilecekleri etkin bir program olması temennisi ile heyeti uğurladı.

_DSC2638 _DSC2580 _DSC2623 _DSC2608 _DSC2585 _DSC2619 _DSC2627 _DSC2650 _DSC2671