Rektör Ataç Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nı (YTB) Ziyaret Etti

İlan Tarihi:10.03.2021 16:27:00
Güncelleme Tarihi:10.03.2021 16:45:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, T.C. Kültür Bakanlığı bünyesindeki Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret etti. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, YTB Başkanı Abdullah Eren ile bir araya geldi.

Yurtdışındaki vatandaşlarımız, kardeş topluluklarımız ile Türkiye’de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanlarda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevini üstlenen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) çalışmalarıyla gerek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla gerekse kardeş topluluklarla ilişkileri güçlendirmekte, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yakın ilişkiler tesis etmektedir. 

YTB Ziyaretinde Rektör Ataç, üniversitelerinde öğrenim gören 600 ün üzerinde uluslararası öğrenci bulunduğunu belirterek mezun olan bu öğrencilerin ülkelerine dönerken Türkiye’den bir parça götürdüklerini ifade etti. Uluslararası öğrencilerin ülkeler arasında kültür ve ticaret elçileri olduklarını da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, bu öğrencilerin kendi ülkeleri ve Türkiye arasında kurulacak ilişkilerin mimarları olacaklarını dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Eren, tüm üniversiteler gibi Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin de çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirterek, başarılı işlere attıkları imzaların devamını diledi.

Ziyaret iyi dilek temennileri ile sona erdi.


701 görüldü.    0 Paylaşıldı
MCBÜ Rektörü Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
701
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası