Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi Başarılı Sporcularımızla Bir Araya Geldi

İlan Tarihi:30.05.2019 16:54:00

Spor Bilimleri Fakültemiz öğrencileri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversitelerarası Spor Müsabakalarında kazandıkları kupaları, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye takdim etti.

Prof. Çelebi, 30 Mayıs 2019 tarihinde sporcularımızla bir araya geldi. Ziyarete Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Taş ile Doç. Dr. Pınar Güzel, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ayhan Bilir ve sporcularımız katıldı.

“Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları”nda Kadın Basketbol Takımı 2.lik, Erkek Basketbol Takımı 3.lük, Basketbol 3x3 Erkek Takımı 1.lik elde etti. Futbol Erkek Takımımız ile Hentbol Erkek ve Kadın Takımımız 3.lük, Futsal Erkek Takımımız 2.lik elde ederken, Futsal Kadın Takımımız ve Voleybol Erkek Takımımız 1.lik elde etti. Tekvandoda Kadınlarda 62 kg. ve Erkeklerde 54 kg.’da 3.lük, Karatede Kadın Ferdi Kata’da 1.lik, Kumite’de Kadın 50 kg, 68 kg ve +68 kg.’da 3.lük elde edildi. Kumite’de Kadınlar Takımı 2. olurken, Kata Erkekler ve Kadınlar Takımı 3. oldu. Karate Takımımız ve Plaj Voleybolu Takımımız Avrupa Üniversiteler Şampiyonasına katılacak.

Müsabakalara katılarak derece elde eden başarılı sporcularımızla bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi “Spor Bilimler Fakültemiz kuruluşundan beri Türkiye’de dereceler alan, başarılarıyla adından söz ettiren haklı bir üne sahip fakültemizdir. Biz Spor Bilimleri Fakültemiz ile gurur duyuyoruz.  Bu başarı tabii ki öncelikle size ait ama bu başarının arkasında sizi hazırlayan, gerekli çalışmaları yaptıran, destek olan, sahip çıkan, hocalarınız, Fakülte yönetimi ve elbette Üniversitemiz var. Sizleri ve hocalarınızı tebrik ediyorum, çünkü bu müsabakalarda aldığımız dereceler Üniversitemizin de değerini artırıyor.  Bizim bu tür derecelerimiz sadece sportif alanda değil, Mühendislik Fakültemizde, Tıp Fakültemiz, Teknoloji Fakültemizde, meslek yüksekokullarımızda da öğrencilerimiz girdikleri ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler alıyorlar. Onlar sadece kendileri bu mutluluğu yaşamıyor, bu başarıların en büyük faydası aynı zamanda Üniversitemize oluyor. Artık kimse üniversite diplomasıyla değerlendirilmiyor; aldığınız ödüller, sertifikalar, çok yönlü olarak kendinizi geliştirmeniz, mezuniyet sonrasında çok daha kolay iş bulma, çalışma ve kariyer yapma imkânı sağlıyor. Bu bakımdan öğrenci arkadaşlarımın; üniversite hayatının sadece dersleri geçmekten, diploma almaktan ibaret olmadığını bilmesi gerekiyor. Ben sizleri Üniversitemiz adına bir kez daha kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

_DSC6224 _DSC6231 _DSC6237 _DSC6238 _DSC6243 _DSC6234 _DSC6248 _DSC6252 _DSC6255 _DSC6260 _DSC6263 _DSC6266 _DSC6269 _DSC6273 _DSC6276 _DSC6278 _DSC6281 _DSC6285