Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi “Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”nda Birinci Olan Öğrencilerimizi Kutladı

İlan Tarihi:3.07.2019 14:37:00
Güncelleme Tarihi:4.07.2019 09:50:00
 

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”nda birinci olan Mühendislik Fakültesi  öğrencilerimizi, 3 Temmuz 2019 tarihinde makamında kabul etti.

Ziyarette; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Onat ve projelerin danışmanları Prof. Dr. Semra Kayaardı, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Çipiloğlu Yıldız ile Dr. Müge Uyarcan da yer aldı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Çipiloğlu Yıldız danışmanlığında hazırladığı “Çekirdeksiz Kuru Üzüm Kalite Değerlendirmesi İçin Yapay Görü Sistemi” başlıklı projesiyle “Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” İzmir Bölge Sergisi’nde Gıda ve Tarım Kategorisinde birincilik ödülü alan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu; Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Onat danışmanlığında hazırladıkları “Elektrik Kabloları Terminal Çakım Kalitesi Belirlemede Kullanılan Motorlu ve Yük Sensörlü Çekme Deneyi Test Cihazının Tasarımı ve Geliştirilmesi” başlıklı projeleri ile aynı yarışmanın Makine İmalatı ve Otomotiv Kategorisinde birincilik ödülü alan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Turgut Karademir ve Umut Emre Uzun; Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Semra Kayaardı ve Dr. Müge Uyarcan danışmanlığında hazırladığı  “Hazır Yemek Sektöründe Kimyasal Dezenfeksiyona Alternatif Dezenfeksiyon Tekniklerinin Karşılaştırılması” isimli projesi ile aynı yarışmada Gıda ve Tarım Kategorisinde birincilik ödülü kazanan Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Işıl Atmaca projeleri hakkında Prof. Çelebi’ye bilgi verdiler. 

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Tübitak’ın düzenlediği proje yarışmasında birinci olan ve Eylül ayında TEKNOFEST 2019 bünyesinde gerçekleştirilecek Türkiye finaline katılmaya hak kazanan öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz; çalışkanlıkları, üretkenlikleri, fakültemizin kaliteli, dinamik ve onlara her konuda destek olan akademik kadrosu sayesinde ülke çapında yapılan birçok yarışmadan ödülle dönüyorlar. Temennim, bu başarıların devam etmesidir. Öğrencilerimizi ve değerli öğretim üyelerimizi gönülden kutluyorum” diye konuştu.

 

 


782 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3148 _DSC3151 _DSC3154 _DSC3159 _DSC3165 _DSC3170
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
782
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası