Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç Aigai Antik Kentinde Devam Eden Kazı Çalışmalarını İnceledi

İlan Tarihi:5.09.2019 15:22:00
Güncelleme Tarihi:6.09.2019 15:56:00
 

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Valisi Ahmet Deniz ile birlikte Batı Anadolu'da kurulan 12 Aiol kentinden biri olan ve tarihi M.Ö. 8. yüzyıla kadar uzanan Yunusemre ilçesi Yuntdağ Köseler Mahallesi yakınında bulunan Aigai Antik Kenti 2019 yılı kazı çalışmalarıyla ilgili olarak Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin'den bilgi aldı.

İncelemelerde Vali Ahmet Deniz ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’a, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak eşlik etti.

Aigai Antik Kentinde ilk defa insana ait izlere rastlandı

Bu yıl Aigai Antik Kenti Nekropolis alanında yoğunlaşan kazı çalışmalarında ilk defa 1800 yıl öncesine ait olduğu düşünülen bir insana ait izlere rastladıklarını söyleyen Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin daha önceki yıllarda kapalı bulunan ancak geçen yıl açılan ‘Antik Yol’ ve ‘Kutsal Alan’  hakkında bilgi vererek, kazı heyetinin çalışma alanında ikinci bir ‘Kutsal Alan’ temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini, drone ve fotoğraf sistemleri ile bölgenin belgelendiğini söyledi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç ile beraberindeki heyet, Aigai kazı alanına giden, antik yol, antik dükkânlar, kale surları ve tiyatro alanında incelemelerde bulundular.


663 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
663
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası