Sağlık Bilimleri Fakültesinden Haberler

İlan Tarihi:14.05.2019 12:15:00
 

“Cildimi Seviyorum. Güneşten Korunuyorum” Projesi Gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Sezgi Çınar Pakyüz, Dr. Öğr. Üyesi Özden Dedeli Çaydam, Arş. Gör. Esin Sevgi Doğan ve Arş. Gör. Cansu Koşar Şahin tarafından deri kanserine yönelik “Cildimi Seviyorum. Güneşten Korunuyorum” başlıklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

8 Mayıs 2019 tarihlerinde, Hafsa Sultan Hastanesinde düzenlenen etkinliğe katılan tüm konuklara, deri kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak el broşürü dağıtıldı. Öğretim elemanları; tüm dünyada değişen iklim ve yaşam koşulları nedeniyle görülme oranı giderek artan deri kanserinden korunmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Bu projenin toplumun deri kanserinden korunmaya yönelik farkındalığını yaratmak adına önemli katkıları olacağı belirtildi.  Etkinliğe halkın katılımının yüksek olması da bu görüşü destekler nitelikteydi. Öğretim elemanları Hafsa Sultan Hastane Başhekimliğine farkındalık oluşturan bu etkinliğe verdikleri destek için teşekkür ettiklerini iletti.

Sağlık Bilimleri Fakültesinden Anne Dostu Hastanelere Yönelik Çalışma

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nursen Bolsoy’un yürütücülüğünde, Arş. Gör. Esra Bozhan Tayhan ve Arş. Gör. Seçil Köken Durgun tarafından Manisa ili anne dostu unvanı alan hastanelerde “Anne Dostu Hastanelerde Çalışan Sağlık Personeline Verilen Destekleyici Bakım Yöntemleri Eğitiminin Sağlık Personelinin Bilgi Düzeyleri ve Tutumları Üzerine Etkisi” isimli proje gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ve Turgutlu Devlet Hastanesinin doğum salonu ve doğum servisinde çalışan ebe ve hemşirelere destekleyici bakım uygulamaları ile ilgili eğitim verildi. Yapılan sunumların uygulamalarla desteklenmesi ile interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Bu sayede verilen eğitim, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Hem hastane yönetimi hem de sağlık çalışanları, buna benzer yeni projelerde de yer almak istediklerini belirtti.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hamza Bambal ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Selda Bali, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Dilay Öztürk ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Cemile Kayhan’ın katılımları ile eğitim alan tüm ebe ve hemşirelere katılım belgeleri takdim edildi.


980 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3 a b c d
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
980
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası