Şimdi Farklı Yaşamlara Dokunma Vakti: Sağlık Bilimleri Fakültesi 560 Sağlık Çalışanını Coşkuyla Mezun Etti

İlan Tarihi:18.06.2019 14:26:00
 

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Hemşirelik Bölümü 19. Dönem, Ebelik Bölümü 17. Dönem, Sosyal Hizmet ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 3. Dönem Mezuniyet Töreni, 14 Haziran 2019 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi Açık Amfide gerçekleştirildi. 

Hemşirelik Bölümünden 239, Ebelik Bölümünden 88, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden  (birinci öğretim ve ikinci öğretim) 135 ve Sosyal Hizmet Bölümünden (birinci öğretim ve ikinci öğretim) 98 olmak üzere toplam 560 öğrencinin mezun olduğu törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selma Şen, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Filiz Elma, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Manisa Şube Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Melek Arslan Serdaroğlu, Türk Hemşireler Derneği Manisa Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, bölüm başkanları ile öğretim üye ve elemanları, öğrenciler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. 

Fakülte birinciliğini Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimizden Ahmet Ertaş ve Sedef Ünver paylaştılar. Sedef Ünver tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada, "Hepimiz 4 yıl önce yaptığımız tercihler doğrultusunda ülkenin dört bir yanından gelerek bu fakültede buluştuk. İçimizdeki heyecan ve umut ile iyi birer meslek elemanı, yani sosyal hizmet uzmanı, hemşire, ebe veya fizyoterapist olmayı hedefledik. Güzel dostluklar ve anılar biriktirdik. Hayatımın en güzel anlarını yaşadığım bu uzun serüvende yolum çok değerli hocalarla, kıymetli meslek elemanlarıyla ve güzel dostlarla kesişti. Bugün meslek sahibi olabilmemizden daha büyük bir başarı varsa, bu başarı bizi buraya taşıyan ailelere sahip olmamızdandır” diyerek ailelere, öğretim üye ve elemanlarına ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesine teşekkür etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu yaptığı konuşmada, "1996 yılında kurulan Manisa Sağlık Yüksekokulumuz 8 Nisan 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılmış ve yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının talimatıyla “Yüksekokula kayıtlı öğrencilerimizin mezuniyeti hak etmeleri durumunda, diplomalarının Yüksekokul diploması olarak düzenlenmesi uygun görülmüştür” denilmektedir. Bu vesile ile bugün mezun olan öğrencilerimize Yüksekokul diploması vereceğiz. Mezuniyet törenimiz bizim ve Yüksekokul öğrencilerimiz için tarihi bir gün. Zira kendileri Yüksekokulumuzun son dönem mezun öğrencileri oluyor.  Sevgili öğrenciler, mesleğinizi icra ederken Meslek Andında yüksek sesle okuyacağınız din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan mesleğinizi icra edeceğinize dair inancımız tamdır. Çalışacağınız kurumlarda ilişkilerinizde lütfen çok dikkatli davranın. İlişkilerinizde samimi olun. Hem işte hem özel hayatta yaşam tarzlarına saygı gösterin,  dengeli olmaya çalışın. Bu elbette kolay değildir ve biraz çaba ve fedakârlık gerektirir. Ayrıca hastalarınıza ya da sorunları nedeniyle size müracaat edenlere çok basit insani duygularınızı belirtmekten çekinmeyiniz. Ayrıca sürekli çalışarak kendinizi yenilemeniz gerektiğini de unutmayınız. Bu yüzden yaşam boyu okumak ve çalışmak önemli. Burası sizin evinizdir, kapımız her zaman sizlere açık” dedi. Fakültemize bugüne kadar verdiği destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ve rektör yardımcılarımıza teşekkür etti.  Dekan Prof. Dr. Kilimcioğlu konuşmasını, öğrencilerimizin uygulama ve staj programları hususunda en büyük desteği sağlayan Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimliğine ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğümüze, tüm kurum ve birimlere, töreni onurlandıran Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ve protokole, tüm emeği geçenlere teşekkür ederek bitirdi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ise, Sağlık Bilimleri Fakültesinden başarıyla mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, hayatlarının en az bugünkü kadar mutlu ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Ülke gündeminde olan şiddet konusuna dikkat çekerek, sağlık çalışanlarına şiddetin varlığından ve artışından bahsetti. Mezun öğrencilere işlerini iyi yapmaları ve kendilerini geliştirmeleri konusunda önerilerde bulundu. 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Fakülte birincileri Sosyal Hizmet Bölümünden Sedef Ünver ve Ahmet Ertaş, Fakülte ikincisi Sosyal Hizmet Bölümünden Kadriye Arık, Fakülte üçüncüleri Hemşirelik Bölümünden Çağla Çevik ve Sosyal Hizmet Bölümünden Döndü Demiröz oldu. Ebelik Bölümünde birinciliği Nefize Etci, ikinciliği Ayşe Çakıcı, üçüncülüğü Sümeyye Uysal aldı. Sosyal Hizmet Bölümü örgün öğretim birincileri Sedef Ünver ve Ahmet Ertaş, ikincisi Kadriye Arık, üçüncüsü Döndü Demiröz olurken; Sosyal Hizmet Bölümü ikinci öğretim birincisi Ayşegül Sungur, ikincisi Ayşenur Güleç, üçüncüsü Şefika Dilem Güngör oldu. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü örgün öğretim birincisi Hüseyin Başeğmez,  ikincisi Seda Demiral,  üçüncüsü Emine Kırmızı olurken; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ikinci öğretim birincisi Esra Beceni, ikincisi Sena Önal, üçüncüsü Merve Kahraman oldu. Hemşirelik Bölümünde birinciliği Çağla Çevik, ikinciliği Gamze Közenk ve üçüncülüğü Gülay Demir aldı. 

Tören, mezuniyet belgelerini alan tüm öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmaları ile sona erdi.

 


2256 görüldü.    0 Paylaşıldı
sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _16_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _17_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _18_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _19_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _20_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _21_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _22_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _23_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _24_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _25_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _26_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _27_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _28_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _29_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _30_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _31_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _32_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _33_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _34_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _35_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _36_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _37_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _38_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _39_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _40_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _41_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _42_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _43_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _44_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _45_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _46_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _47_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _48_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _49_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _50_ sağlık bilimleri fakültesi mezuniyet 2019 _51_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
2256
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası