Soma Meslek Yüksekokulu’nda “Kariyer Günleri 2023” Etkinliği Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:29.12.2023 17:01:00
Güncelleme Tarihi:29.12.2023 17:06:00
 

Soma Meslek Yüksekokulu’nda “Kariyer Günleri 2023” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe madencilik, elektrik, makine, mekatronik, iş sağlığı ve güvenliği, biyomedikal cihazlar ve grafik tasarım gibi birçok alanda faaliyet gösteren sektörlerin temsilcileri ve işletme yetkilileri katıldı.  Sektör temsilcileri tarafından, kariyer ve mesleki deneyimler, sektörlerle ilgili değişim ve gelişmelerin aktarıldığı etkinliğe Soma Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Üç gün boyunca süren etkinliğin ilk gününde, TEDAŞ İzmir Eğitim ve Sertifikasyon Merkezi İşletme Müdürü Tayfun Eres, Tesisler İşletme Şefi Recep Güler ve Eğitim Şefi Şerif Hakdağlı tarafından “Elektrik Dağıtım Sektöründeki Teknolojik Yenilikler” ile ilgili bilgi paylaşımı yapılırken Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Klinik Mühendisliği departmanında görev yapan Fatih Erdem, Veysel Altıkıran, Mustafa Kalaycı tarafından ise sertifikalı “Tıbbi Cihazların Kalibrasyonu” bilgilendirme eğitimi verildi.

İmbat Madencilik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Aygün Ekici ve Eğitim ve Kaza Takip Mühendisi Mehmet Şükrü Dağ, Madencilik teknolojisi, Elektrik, Makine, Mekatronik ve İSG programı öğrencilerine, “Yeraltı Madenciliğinde İyi Uygulamalar” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Arketip OSGB firması yetkilileri A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ümit Sağlam, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Alper Özgür, B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve Tuba Esenboğa Demirel ile Simirna OSGB yetkilisi B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Gürkan MUGANLI tarafından “Sektörel Bazda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarına Bakış” başlıklı sunum ve eğitimler gerçekleştirildi.

Etkinliğin ikinci gününde, Sesan Tıbbi Cihazlar Limited Şirketinde görevli Fatih Kayalı ve İrem Bezgin tarafından Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı öğrencilerine “Biyomedikal Cihazların Kullanımı” başlıklı sunum ve eğitimler gerçekleştirildi.

Hidro-Gen Enerji Kolin Soma Termik Santrali Müdürü Mehmet Çelik ve Hidro-Gen Enerji Kolin Termik Santrali İnsan Kaynakları Departmanı Sorumlusu Serkan ÖZ tarafından “Elektrik Üretimi ve Termik Santraller” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

BR Mağazacılık Ticaret A.Ş. grafik tasarımcısı Burak Tüylek “Tasarım ve Dünyadaki Gelişmeler” isimli sunum ile Grafik Tasarım programı öğrencileriyle çevrim içi bir araya geldi.

Kariyer günlerinin son gününde Manisa İŞKUR İş Kulübü Liderleri Nurcan Sayı ve İsmail Yıldız tarafından “Mülakat ve Etkili Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri” eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim sonunda öğrencilere katılım belgesi verildi.

Soma İŞKUR Şube Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından açılan stant ile özellikle İşletmede Mesleki Eğitim ve İsteğe Bağlı Staj yapacak öğrencilerin İŞKUR Kurum Portalına kayıt yapılması sağlandı.

Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin etkinliğe katkı sağlayan tüm sektör temsilcilerine teşekkür ederek Üniversite-Sanayi iş birliğinin önemine değindi. Kariyer günleri sektör temsilcilerine ve yetkililerine teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

 


967 görüldü.    1 Paylaşıldı
IMG_2701 IMG_2751 IMG_2899 IMG_2660 IMG_2623 IMG_2768 IMG_2774 IMG_2861 IMG_2785 IMG_2729 IMG_2702 IMG_2862 IMG_2898 IMG_2896 IMG_2895 IMG_2831
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
967
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası