TEKNOFEST 2021 Türkiye Birincisi KAYGUSUZ Takımı Rektör Ataç ile Birlikte Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser’i Ziyaret Etti

İlan Tarihi:22.10.2021 13:51:00
Güncelleme Tarihi:22.10.2021 13:59:00

TEKNOFEST 2021 kapsamında katıldığı TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışması sabit kanatlı İHA kategorisinde, TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.) özel ödülü ve Türkiye birinciliği performans ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Sayın Aziz Sancar’ın elinden alan, MCBÜ KAYGUSUZ takımı öğrencileri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İbrahim Fadıl Soykök, Doç. Dr. Kıvanç Başaran, ve KAYGUSUZ Takımı Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Özgür Solmaz ile birlikte Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette söz alan KAYGUSUZ Takımı üyesi Furkan Bellibaş, süreçte kendilerini her konuda destekleyen başta Rektör Ataç ve Fakülte Dekanları olmak üzere teşekkür ederek başladığı konuşmasını “Geçen yıl pandemi nedeniyle yarışmaya katılamadık ancak pes de etmedik. Kendi çabamızla uçağımızı ürettik. Yarışma tarihinin en hafif ve görevini başarıyla yapabilen İHA’sı oldu.” şeklinde sürdürdü.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, konuşmasında, “Şehidimizin ismini taşıyan bu proje emek, alın teri, çaba, inanç ve çokça çalışma içeriyor. Öğrencilerimiz hiçbirimiz birbirimiz kadar akıllı değiliz sözüyle yola çıkarak sonucunda haklı bir başarıya imza attılar.” ifadelerinde bulundu.

Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser de, “Manisa’mızı, üniversitemizi bu değerli proje ile en iyi şekilde temsil etmiş oldunuz. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” ifadelerini kaydetti.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

_DSC8167 _DSC8169 _DSC8168 _DSC8179 _DSC8177 _DSC8183