TEKNOFEST 2021'de Türkiye Birincisi KAYGUSUZ Takımından Rektör Ataç’a Ziyaret

İlan Tarihi:1.10.2021 16:03:00
Güncelleme Tarihi:5.11.2021 14:23:00

TEKNOFEST 2021 kapsamında katıldığı TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında sabit kanatlı İHA kategorisinde TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.) özel ödülü ve Türkiye birinciliği performans ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Sayın Aziz Sancar’ın elinden alan, MCBÜ KAYGUSUZ takımı öğrencileri, Danışman hocaları Dr. Öğretim Üyesi Özgür Solmaz ile birlikte Rektör Ataç’ı ziyaret etti.
KAYGUSUZ Takımının danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Solmaz, “Öncelikle bu başarıyı elde etmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Ataç yarışma öncesinde bizlerle bir araya gelerek çalışmalarımıza destek verdiğini ve her zaman yanımızda olduğunu ifade etmişti. Yarışmaya hazırlanırken de ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında tüm imkânları seferber etti. Rektörümüze desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, ziyarette yaptığı konuşmasında, “Sizler bilim üretmeye, ülkemizin yarınları için çalışmaya devam ettikçe, biz her zaman yanınızda olacağız.” ifadelerini kullanarak öğrencileri tebrik etti ve elde edilen başarıdan gurur duyduklarını söyledi.

_DSC5501 MCM_6691Ss MCM_6691S _DSC4703