TÜBİTAK Deprem Araştırmaları Sanal Konferansı Konuşmacıları Arasında MCBÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Demir ve Doç. Dr. Mehmet Bakır Bozkır da Yer Aldı

İlan Tarihi:31.03.2023 09:43:00
Güncelleme Tarihi:31.03.2023 10:13:00
 

Türkiye’nin deprem gerçeği, 6 Şubat depremleri sonrasında elde edilen bulgular ve olası Marmara depremine ilişkin bilim insanları tarafından yürütülen projelerin çıktıları, TÜBİTAK tarafından “Bilimle Birlikte Başaracağız” mottosuyla düzenlenen “Deprem Araştırmaları Sanal Konferansı”nda kamuoyu ile paylaşıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Demir ve Doç. Dr. Mehmet Bakır Bozkurt’un da sunumlarıyla katıldığı konferansın açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal gerçekleştirdi.

Konferansta, karada yaşanan son yüzyılın dünyada en büyük felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin sonrasında hemen açılan TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında desteklenen 124 proje ile 1001 Deprem Özel Çağrısı kapsamında desteklenen 79 proje ele alındı.

Deprem Araştırmaları Sanal Konferansı’na “Pazarcık ve Elbistan Depremleri Sonrasında Yaşanan Yapısal Hasarların / Yıkımların İncelenmesi ve Manisa Ölçeğinde Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi” başlığı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ve “Yenilenebilir Burkulması Önlenmiş Çaprazların Geliştirilmesi” başlığıyla da İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bakır Bozkurt katkı sundu.

Katılımcıların, araştırmacılara sorular da yöneltilebildiği sanal konferans TÜBİTAK’ın YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlandı.


769 görüldü.    0 Paylaşıldı
tübitak mcbü deprem
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
769
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası