TYYÇ Lisans Düzeyi Çalışması Tamamlandı

İlan Tarihi:30.03.2022 15:11:00
Güncelleme Tarihi:30.03.2022 15:20:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden  Dr. Öğr. Üyesi Barış Çukurbaşı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu,  ve Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mübin Kıyıcı’nın  editör kurulunda yer aldığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Baykoz Üniversitesi iş birliği ve desteğiyle “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Kapsamında Lisans Düzeyinde Çevrimiçi Öğrenme Ortamlarının Tasarlanması: Planlama, Uygulama, Değerlendirme ve İyileştirme” başlıklı bilimsel kitap Pegem Akademi’de yayınlandı.

2021 Ocak ayında fen, matematik, sosyal, eğitim, dil, spor, mühendislik, bilgisayar, iletişim, temel tıp bilimleri ile güzel sanatlar, mimarlık ve tasarım ve diğer alanlarda TYYÇ’ye uygun olarak hazırlanmış bir derse ait bilgi paketinin çevrimiçi öğrenme ortamlarının dinamikleri doğrultusunda tasarlanmasını amaçlayarak çağrıya çıkılan kitap çalışmasına uluslararası düzeyde 26 üniversiteden 76 bilim insanı yanıt verdi. Bu süreçte bilim insanlarından gelen örnek ders planları analiz edildi.  Mevcut durum ortaya koyularak “Çevrimiçi Öğrenme Ortamlarının Tasarımı ve Kalite Güvencesi: Lisans Düzeyi Ders Planlarının İncelenmesi” başlığı ile Uluslararası Sınırsız Eğitim ve Araştırma Sempozyumu'nda (USEAS 2021) sözlü bildiri olarak sunulan bu çalışma, USEAS 2021'de En İyi Bildiri Ödülü almaya hak kazandı.

Çağrı ile birlikte gelişen süreç içerisinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi Rektörleri ile yapılan toplantı neticesinde çalışmanın çevrimiçi öğrenme, kalite göstergesi ve TYYÇ bağlamında niteliğini ve yaygın etkisini arttırmak, alan uzmanları ile kitap bölümü yazarlarını bir araya getirerek iş birliği ve eşgüdüm sağlamak amacıyla ulusal düzeyde “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi: Çevrimiçi Öğrenmede Kalite Güvencesi Çalıştayı” 28 Temmuz 2021 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde çevrimiçi (http://tyyccalistayi.mcbu.edu.tr) olarak gerçekleştirildi. Çalıştaya 46 kamu ve vakıf üniversitesinde görev yapan 133 akademik ve idari personel ile farklı şehirlerde görev yapan 10 öğretmen ve lisansüstü öğrencinin katılım sağlandı.

Aşamalar halinde gerçekleştirilen sürecin sonunda kitap; Sosyal Bilgiler Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Yabancı Dil Eğitimi, Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi, Mühendislik Eğitimi, Sağlık Eğitimi ve Sanat Eğitimi alanlarında hazırlanmış ders planlarını ve ders planı bağlamında hazırlanmış bilimsel kitap bölümlerini içeren 31 bölüm, Editör Kurulu tarafından hazırlanmış Genel Değerlendirme Bölümü ve Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi: Çevrimiçi Öğrenmede Kalite Güvencesi Çalıştayı Sonuç Bildirgesi bölümü olmak üzere 33 bölümden oluşuyor.

 

İhtiyaç duyan herkese ulaşabilmesi için açık erişim (ücretsiz) olarak e-kitap olarak yayınlanan Kitaba; https://pegem.net/urun/TYYC-Kapsaminda-Lisans-Duzeyinde-Cevrimici-Ogrenme-Ortamlarinin-Tasarlanmasi-e-kitap/223100 adresinden erişilebilmektedir.

Konu ile ilgili gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek tüm çalışmaları takip etmek için ise http://tyyccalistayi.mcbu.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

 

 

 


1075 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_En İyi Bildiri Ödülü mcbü_TYYÇ Kitap Kapağı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1075
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası