“Teoriden Uygulamaya Yenilikçi ve Teknoloji Destekli Matematik Eğitimi” Projesi Tamamlandı

İlan Tarihi:1.02.2023 12:12:00
Güncelleme Tarihi:2.02.2023 16:51:00

TÜBİTAK Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında 24-29 Ocak 2023 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi yürütücülüğünde on dört paydaş iş birliği ile hayata geçirilen “Teoriden Uygulamaya Yenilikçi ve Teknoloji Destekli Matematik Eğitimi” başlıklı proje tamamlandı.

24 Ocak tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Seminer Salonunda gerçekleştirilen projenin açılış törenine, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmet Koç, protokol üyeleri, katılımcılar, uzmanlar ve rehberler katıldı.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Buket Özüm Bülbül’ün açılış konuşmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi İsmet Koç ve Matematik Eğitim Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Adnan Baki’nin konuşmalarıyla birlikte projenin açılış töreni gerçekleşti.

Teoriden Uygulamaya Yenilikçi ve Teknoloji Destekli Matematik Eğitimi projesinde, öğrencilerine matematiği sevdiren, matematiği eğlenceli hale getirebilen, matematiğin doğasını öğretebilen, matematiğin aslında günlük yaşamda karşılaşılan pek çok durum ile ilişkili olduğunu öğrencilerine gösterebilen ve teknoloji destekli matematik yazılımlarını derslerinde kullanan öğretmenler yetiştirilmesi amaçlandı. Bu kapsamda matematik öğretmenlerine, matematik ve yaratıcı drama, olasılık ve uygulamaları, mühendislik ve matematik disiplinlerini ilişkilendirme, fraktal geometri ve doğadaki yansımaları, sanal manipülatifler ve dijitalleşme ile matematiğin ilişkilendirilmesi, teknoloji destekli matematik oyunları, matematik yazılımlarının kullanımı, öyküleme ve problem kurma etkinlikleri bilgisayar laboratuvarlarında yürütüldü.

Kapanış Töreni, Proje yürütücüsü Doç. Dr. Buket Özüm Bülbül’ün konuşmasıyla gerçekleşti. Tören, teşekkür ve katılım belgelerinin dağıtılması, proje kapanışı için hazırlanan videonun izletilmesi ve bütün katılımcıların yer aldığı aile fotoğrafının çekilmesi ile nihayetlendi.

GR1B5320 GR1B5270 GR1B5274 GR1B5296 GR1B5312 GR1B5289 GR1B5282 mcbü_teknomat tören _1_ mcbü_teknomat tören _2_ mcbü_teknomat tören _5_ mcbü_teknomat tören _3_ mcbü_teknomat tören _4_