Üniversitemiz “27. Bilim ve Bahar Şenliği Bilim Projeleri ve Güzel Sanatlar Yarışmaları Sergisi”nin Açılış Töreni Yapıldı

İlan Tarihi:9.05.2019 09:50:00

Üniversitelerde var olan potansiyeli ortaya çıkarmak ve analitik düşünce yapısına sahip geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla, Üniversitemiz 27. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında gerçekleştirilen “Bilim Projeleri ve Güzel Sanatlar Yarışmaları Sergisi”nin açılış töreni, 8 Mayıs 2019 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde yapıldı.

Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve öğretim elemanları ile yarışmalara katılan öğrenciler ve jüri üyeleri katıldı.

Hayatın, var oluşun anlamı çalışmak ve üretmek.

Üniversitemiz 27. Bilim ve Bahar Şenliğinin açılış konulmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “27. Bilim ve Bahar Şenliğimiz bugün saat 10.00’da başlayan spor müsabakalarıyla başladı. Şenliğin resmi açılışını özellikle ‘Bilim Projeleri ve Güzel Sanatlar Yarışmaları Sergisi’yle yapıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.

Üniversitelerde iki etkinlik bence çok önemli. Birincisi Akademik Açılış, yani eğitim ve öğretim faaliyetine başlamamız; bir diğeri de artık eğitim öğretim yılının bittiğinin habercisi olan Bilim ve Bahar Şenliğidir.

Çok hoş, keyif alabileceğiniz, koşa koşa gideceğiniz kütüphanemizi yaz döneminde hizmete sunuyoruz.

Hayatın, var oluşun anlamı çalışmak, üretmek. Bunun yanı sıra yarışmak, bilgilenmek, eğlenmek de hayatımızın bir diğer kısmını oluşturuyor. Üniversitelerdeki bahar şenlikleri siz öğrenci arkadaşlarımın ve elbette hem akademik hem idari personelimizin yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşiyor. Bu coşkuya hepimiz ortağız. Bizler burada sizin için varız. Her şeyi sizin için plânlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Üniversitemiz Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi başta olmak üzere tüm yerleşkelerimizi daha yaşanılır, daha keyif alınabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Burada rekreasyon alanımızı yaptık, öğrencilerimiz çok hoş vakit geçiriyorlar.

Ancak, başta da ifade ettiğim gibi hayatımızın birinci sırasında eğlenmek ve dinlenmek değil, çalışmak var. Bizim ülke olarak buna herkesten, her milletten daha fazla ihtiyacımız var. Atatürk’ün işaret ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaksak, bu iddiaya sahibiz ve bu nedenle biz daha çok çalışmak durumundayız. Bunun için kütüphanemizi sıfırdan projelendirdik. Yaz döneminde tamamlanmasını beklediğimiz çok hoş, keyif alabileceğiniz, koşa koşa gideceğiniz kütüphanemizi hizmete sunuyoruz. Orada sizlere yazılı ya da yazılı olmayan kaynağa erişim imkânını sağlayacak gerekli tüm yatırımları da yaptık.

Sevgili arkadaşlar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi 27. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında, tüm üniversitelere açık olarak gerçekleştirilen Temel, Sağlık, Sosyal ve Mühendislik Bilimleri alanlarında Bilim Projeleri Yarışması, Genç Girişimciler Yarışması; sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine açık olarak ‘Milli Mücadelenin 100. Yılı’ temalı Resim, Deneme ve Şiir Yazma Yarışması ile MCBÜSES Yarışması düzenleniyoruz. Yarışmalara Dokuz Eylül, Yozgat Bozok, Pamukkale, Yeditepe, Atılım Üniversitesi ve Üniversitemizden toplam 153 başvuru oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödül töreni, 10 Mayıs akşamı Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılacak ve para ödülleri takdim edilecek.

Şenlik kapsamında ayrıca öğrenci grupları konserleri, tiyatro ve dans gösterileri; Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Soma MYO ve Kültür Sanat Topluluğunun resim, fotoğraf, grafik tasarım ve eğitim araçları sergileri; basketbol, futsal ve voleybol karşılaşmaları, satranç turnuvası, step, aerobik ve nefes egzersizleri, bisiklet turu, oryantiring yarışması, fotoğraf ve beden dili seminerleri düzenlenecek. Şehitlerimiz için duyduğumuz derin üzüntü nedeniyle şenlik çerçevesinde ünlü sanatçıların yer aldığı konserler yapmadık ama Üniversitemiz Kültür ve Sanat Topluluğu gruplarının sunacağı konserler ve tiyatrolara yer verdik. Her şey gönlünüzce olsun, hepinize sevgiler sunuyorum" diye konuştu.

Tören, açılış kurdelesinin kesilmesi ve Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile konuklar tarafından serginin gezilmesi ile sona erdi.