Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Ortopedi Ameliyathanesine 1 Milyon TL’lik Ameliyat Mikroskobu Bağışlandı

İlan Tarihi:21.05.2019 16:49:00
 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından, Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Ortopedi Ameliyathanesine mikrocerrahi operasyonlarında cerrahlara kolaylık sağlayacak olan 1 Milyon TL’lik ameliyat mikroskobu bağışlandı.

Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesinde, 21 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen bağış törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Müdürü Cengiz Yılmazyavuz, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Türker Özkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt ve öğretim üyeleri katıldı.   

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taçkın Özalp törende yaptığı konuşmada, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine direk olarak, 112 aracılığıyla ve çevre illerden pek çok hasta getiriliyor. Dolayısıyla bizim yükümüz çok ağır. TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfına bu nedenden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Cerrahi mikroskop, sanıyorum hastaneye yapılmış olan en büyük bağışlardan biri. TİSK Vakfı hastanelere bu tarz yardımlar yapan, kongrelere maddi destekte bulunan, mikrocerrahi kursu gören pek çok kursiyere de destek olan, bizim için gerçekten çok önemli bir vakıf. Ayrıca El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Türker Özkan Hocama çok teşekkür ediyorum, Türker Hocam, Türkiye’nin ilk el cerrahlarından. İstanbul Üniversitesinde El Cerrahisi Bölüm Başkanıydı ve yakın zamanda emekli oldu ama mikrocerrahiye emekleri her zaman devam ediyor” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Hastanemizde yetişmiş insan kaynağı açısından bir sıkıntımız yok ama modern aletlerin temini konusunda zorlanıyoruz. Bu ihtiyaçlarımız ancak Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları ve bu amaçla kurulmuş olan vakıflar vasıtasıyla karşılanabiliyor. Bize bu önemli bağışta bulunan TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfına çok teşekkür ediyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi başka toplantısı olduğu için gelemedi, selam ve teşekkürlerini iletti” dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Türker Özkan ise vakfın kuruluşu hakkında bilgiler aktararak, “Mikro cerrahi operasyonlarında cerrahlara kolaylık sağlayacak ameliyat mikroskobunu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine bağışlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vakfın amaçlarından bir tanesi işçi sağlığını ve güvenliğini korumaktır. İkincisi özellikle acil mikro cerrahi gerektiren olguların en iyi şekilde hizmet alabilmeleri, daha sonra da rehabilitasyonlarını karşılamak için elinden gelen maddi desteği vermektir. Bunu dışında hekimlerin eğitimlerine ve kongrelere destek olmak, ihtiyacı olanlara bu konuda burslar ve krediler vermektir” diye konuştu.

Törenin sonunda, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan ve Vakıf Genel Müdürü Cengiz Yılmazyavuz'a teşekkür plâketleri takdim edildi.

 


1974 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC4925 _DSC4926 _DSC4932 _DSC4938 _DSC4943 _DSC4948 _DSC4956 _DSC4964 _DSC4969 _DSC4974 _DSC4977 _DSC4982
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1974
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası