Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesinden Bir İlk Daha

İlan Tarihi:3.09.2019 13:14:00
Güncelleme Tarihi:3.09.2019 13:34:00

Çocuk Cerrahisi Kliniğimiz, böbrek çıkış kanalında daralma görülen çocukları “Laparoskopik Pyeloplasti”  yöntemiyle bir günde taburcu ediyor

Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği; oldukça sık karşılaşılan bir sorun olan ve ameliyatla düzeltilebilen böbrek çıkış kanalı daralması yaşayan çocukları, Prof. Dr. Ömer Yılmaz'ın öncülüğünde bir ekip tarafından uygulanan “Laparoskopik Pyeloplasti”  yöntemiyle, ameliyatlarının ertesi günü sağlıklı olarak eve gönderiyor.

Yayınlanan ilk laparoskopik pyeloplasti araştırma makalesi ve dünyada başarıyla uygulanan ilk çalışma

Prof. Dr. Ömer Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çoğu cerrah tarafından daha kolay olması nedeniyle açık olarak gerçekleştirilen ve çocuk ürolojisi konseylerinin bulunduğu ileri düzey hastanelerde yapılan ameliyatlarda, çocuklar günlerce hastanede yatmakta ve ameliyat sonrasında ağrıdan muzdarip olmaktaydı. Bizim uyguladığımız ‘laparoskopik pyeloplasti’ yöntemi, batın duvarından açılan küçük deliklerden kamera yardımıyla yapılan ve giderek popülarite kazanan bir yöntem haline geldi. Klinik olarak bu çabamız, dünyanın önde gelen çocuk ürolojisi dergisinde araştırma makalesi olarak yayınlandı. Bu makale Türkiye'deki bir çocuk cerrahisi kliniğinin, yayınlanan ilk laparoskopik pyeloplasti araştırma makalesidir. Tekniğe getirdiği kolaylık açısından da dünyada başarıyla uygulanan ilk çalışma olmuştur. Destek olan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.