"KKTC 7. Engelsiz Bilişim Günleri" Üniversitemiz İş Birliği ile Düzenlendi

İlan Tarihi:16.12.2019 11:55:00
Güncelleme Tarihi:16.12.2019 12:09:00
 

Üniversitemiz, KKTC Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu iş birliği ile ‘KKTC 7. Engelsiz Bilişim Günleri’ düzenlendi. Etkinlik, 6-7 Aralık 2019 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde YDU İrfan Günsel Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde engellilere yönelik yürütülen bilişim teknolojileri alanında yapılan mevcut çalışmalar, yasal düzenlemeler, başarılı örnekler ve sorunların anlatıldığı etkinliğe KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, rektörler, dekanlar, ilgili kurum müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç açılışta yaptığı konuşmada, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi engelsiz bir dünyanın temelini atan, bu alanda farkındalık oluşturan, teknolojiyi kullanabilen bir üniversite. Bilimin ışığında, insanı odak noktasına alarak, farkındalıkların oluşturulduğu bir üniversite olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Bu süreçte her zaman Üniversitemizin yanında olan Yakın Doğu Üniversitesine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Ayrıca katılımcıları Eylül 2020’de Manisa’da gerçekleştirilecek “Biltevt2020: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2020 Kongresi’ne davet etti.

Açılışın ardından yöneticiliğini Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç’ın yaptığı “Türkiye’de Engelsiz Bilişim Çalışmaları” konulu panel gerçekleştirildi.

Daha önce düzenlenen ‘KKTC Engelsiz Bilişim Günleri’ çerçevesinde, kurumlar arasında birçok konuda iş birliği sağlanmış, ortak çalışmalar yapılmış ve KKTC’de engellilere yönelik yasal mevzuat ve uygulamaların hayata geçmesinin önü açılmıştı. Bu yıl düzenlenen etkinlik ile yine tecrübe paylaşımı ve ileriye dönük işbirliğinin gelişmesi yönünde önemli adımlar atıldı. Özellikle “Sağırların, İşitme ve Görme Engellilerin Yayın Hizmetlerine Erişimi”, “Web Erişilebilirliği” ve “Özel Eğitimde Teknoloji Kullanımı” konularında KKTC’de yakın zamanda yeni çalışmaların hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.


789 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC5288 _DSC5322 _DSC5184 _DSC5196 _DSC5352
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
789
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası